Allt om hus och hem

Allt om hus och hem

Takläggare i Göteborg

- Posted in Renovering by

Att lägga om taket eller inte?

Det är frågan vi ställer oss just nu. Vårt tak är inte i bästa skick, men inte heller jättedåligt. Vi funderar på att ta hit en takläggare som kan kika på vårt tak. Kanske räcker det med att renovera taket.

Vi bor i Göteborg och jag har letat runt på nätet efter en bra takläggare i området. Fastnade för en firma som hade bra rekommendationer och en proffsig hemsida. De hade bra tydlig information på sin sida och bra efter- bilder. Längtar tills vårt tak ser ut sådär som på bilderna. Kanske är lika bra att byta hela taket. Då vet man att man inte behöver göra vid taket på många år.

Man kunde boka hembesök och få en offert, offerten var dessutom gratis. Kan man ju passa på att ta offert på både takrenovering och takbyte. Så kan man sen överväga om ett byte är mer värt pengarna än en renovering av taket. Sen kan man ju alltid göra avdrag för rot. Det blir då mycket lägre kostnad på en så hög summa.

Något jag känner är viktigt är att firman vi anlitar håller hög kvalité. Lägger gärna några tusen extra och får bra kvalité. Samt anläggare som är duktiga och professionella. Att dom har mycket erfarenhet och noggranna med det dom gör. Man kunde få upp till 30-års garanti om man anlägger nytt tak hos den firman jag hittat, vilket låter strålande!

Vi har tegelpannor och det kommer vi att fortsätta med. Gillar tegel som material då det är ett naturmaterial. Tegeltak är inte bara vackert att se på, det håller sig dessutom väldigt bra mot fukt. Det ska hålla bra och länge sägs det.

Den firma jag hittat säger dessutom på sin sida att man kan följa hela arbetet med rapporter och bilder. Att man hela tiden är uppdaterad med vad som sker. Detta känns bra och tryggt att veta. Tror jag ska gå in och boka en offert nu på en gång!

En bra takläggare i Göteborg

Installationsgolv

- Posted in Inredning by

Vår butik behövde nytt installationsgolv - snabbt!

I ombyggnationen av lokalen där vår klädbutik skulle huseras var där många delar som vi fick ta med i beaktning. Inte minst golvet. Vi hade en mycket snäv deadline och ville hålla oss inom vår ännu snävare budget, fast inte tumma på det estetiska.

Golv i butik är extra utsatta med vad man hoppas blir mycket trafik så materialval var verkligen viktigt så att det håller sig snyggt över lång tid. Dessutom vill man i butik hålla ljudnivån på en behaglig nivå och där finns akustikgolv som löser detta på ett bra vis.

Vi kom fram till att vår butik behövde installationsgolv vilket är ett samlingsnamn för upphöjda golv. Dessa installationsgolv är rekommenderade för utrymmen som behöver rör, vvs, ventilation och el- och datakablar. Man utgår från golvets befintliga konstruktion och underlag för att sedan kunna avgöra bästa golv. Viktigt med den biten är att man väljer rätt golvläggare som kan sin sak och vi letade rätt på en golvläggare som jobbar med dessa typ av golv, mot deadline.

Företaget vi kontaktade berättade att vi kunde även komplettera deras golvsystem med deras mekaniska ventilationssystem som bygger på kompakta ventilationskanaler kopplade till en frånluftsfläkt som tar bort odör, emissioner, fukt och eventuell radon. Bra miljö för både våra kunder och medarbetare, en självklarhet för oss.

Det bästa med dessa golv är ändå att de inte kräver ny betongplatta eller bärande regelkonstruktion. Ingen gjutning, ingen flytspackling och inget jobb med att regla upp golvet. Därför kunde vi få till ett helt nytt golv rakt igenom hela butiken inom utsatt tid och snyggt blev det. Portarna stod snart öppna för våra första nya kunder och golvet matchade fint resten av den inredningsdesign vi hade jobbat med för att skapa rätt känsla för en upphöjd upplevelse för alla som besöker oss. Golv måhända vara det sista man tänker på när man som kund är ute efter nya kläder. Det är ju trots allt vårt sortiment som vi vill ha fokus på, fast skulle man bedöma golvet vill man att det skall ses som snyggt, behagligt att gå på och ge ett gott helhetsintryck som kan påverka helhetsupplevelsen. Vi rekommenderar verkligen!

bra installationsgolv från Giha

Vad kostar det att bygga pool?

- Posted in Hus och hem by

Funderar på vad det kostar att bygga pool

Nu börjar poolsäsongen gå över för det här året. Så frågan är om mina tankar att köpa en pool kanske ligger lite fel i tiden, jag kanske är för sent ute?

Jag har länge drömt om att bygga en pool men frågan är vad det kostar.

Jag antar att det många svar på den frågan beroende på vad man vill ha och vilka förutsättningar man har på tomten.

Jag vet ju att bygga en pool är en stor kostnad. Men frågan är hur mycket det skulle kosta med allting inräknat.

Varför funderar jag då på att bygga pool?

Jo. för vi människor mår bra av att vara nära vatten, det är därför hus med havsutsikt är dyrare än hus utan detta. Jag tror att detta är något som ligger i vårt DNA, tillgång till vatten är en förutsättning för att vi ska överleva.

Om man då har en pool att titta ut över från huset så kommer det att skapa en bra känsla tror jag.

Och med en pool hemma så minskar behovet av att åka på badsemester.

Men, frågan kvarstår dock, vad kostar det egentligen att bygga en pool?

Som tur är hittade jag en bra sida på nätet som går igenom exakt vilka kostnader det finns när man ska bygga en pool. Sidan går igenom vilka olika typer av pooler det finns och vad de kostar, vilka tillbehör man behöver, och vad installationen kan gå på.

Faktum är att jag fick svar på det mesta på den sidan så om du också funderar på vad det skulle kosta att bygga en pool så kan jag rekommendera dig att besöka den sidan.

Dörrar

- Posted in Hus och hem by

Dags att byta innerdörrar

Jag har länge varit sugen på detta och stört mig på utseendet på våra nuvarande dörrar. Har tapetserat om i vår hall och nu sticker dörrarna ut mer än någonsin. Det är dax helt enkelt.

Har kikat runt på olika hemsidor. Förstod inte förens jag började leta hur mycket olika innerdörrar det faktiskt finns. Med karm eller utan, slät dörr eller med nån slags design. Finns några med glas och spröjs som var hur läckra som helst. Ligger väldigt i tiden med spröjs. Kul med nåt annat än dom traditionella dörrarna.

Valet av handtag gör med en stor skillnad på uttrycket av en dörr. Om man väljer en helt slät dörr så blir ju handtagen den stora utstickaren som sätter prägel för dörren. Väljer man ett mer modernt handtag får dörren ett modernt utseende än om man tex väljer ett handtag med en mer antik look.

Hittade ett företag som har ett väldigt bra brett utbud av både dörrar och handtag. Så otroligt fina dörrar man kunde hitta här. Dom har kostnadsfria hembesök där dom kommer hem till en och gör en uppmätning av ens dörrar. Man anlitar dom för både beställning av dörrar samt installation. Allt i ett helt enkelt. Smidigt och bra tycker jag. Kan man njuta av sina fina nya dörrar utan krångel som kan uppstå.

Något annat jag läste om var dörrar med I-karm. Det innebär att det inte är någon synlig dörrkarm. Karmen är integrerad i väggen. Detta är något jag aldrig hört talas om innan. Såg otroligt snyggt och stilrent ut. Då fortsätter väggen hela vägen till dörren. Vilket innebär att man kan måla eller tapetsera hela vägen fram tills dörren börjar. Verkligen ett bra sätt att få huset att se mer modernt ut.

Vi har innerdörrar med gammal standard. Vilket innebär att gångjärnen är tappbärande. Nyare dörrar har nåt som heter snap-in gångjärn.

Företaget jag hittade hade många dörrar med gammal standard att välja mellan och det är jag väldigt glad för! Nu ska man bara komma fram till ett beslut.

Vackra dörrar från Ekstrands