Allt om hus och hem

Allt om hus och hem

Funderar på vad det kostar att bygga pool

Nu börjar poolsäsongen gå över för det här året. Så frågan är om mina tankar att köpa en pool kanske ligger lite fel i tiden, jag kanske är för sent ute?

Jag har länge drömt om att bygga en pool men frågan är vad det kostar.

Jag antar att det många svar på den frågan beroende på vad man vill ha och vilka förutsättningar man har på tomten.

Jag vet ju att bygga en pool är en stor kostnad. Men frågan är hur mycket det skulle kosta med allting inräknat.

Varför funderar jag då på att bygga pool?

Jo. för vi människor mår bra av att vara nära vatten, det är därför hus med havsutsikt är dyrare än hus utan detta. Jag tror att detta är något som ligger i vårt DNA, tillgång till vatten är en förutsättning för att vi ska överleva.

Om man då har en pool att titta ut över från huset så kommer det att skapa en bra känsla tror jag.

Och med en pool hemma så minskar behovet av att åka på badsemester.

Men, frågan kvarstår dock, vad kostar det egentligen att bygga en pool?

Som tur är hittade jag en bra sida på nätet som går igenom exakt vilka kostnader det finns när man ska bygga en pool. Sidan går igenom vilka olika typer av pooler det finns och vad de kostar, vilka tillbehör man behöver, och vad installationen kan gå på.

Faktum är att jag fick svar på det mesta på den sidan så om du också funderar på vad det skulle kosta att bygga en pool så kan jag rekommendera dig att besöka den sidan.

bygga pool

Ekamant - Abrasives

- Posted in Hus och hem by

High quality abrasives

I love to build and create things, I enjoy building almost anything, it does not matter whether it is bigger items such as a bookshelf or smaller items like a picture frame. I find it really relaxing to work with my hands and to put all my focus on the thing I am creating. I have gotten pretty good at it so lately I have even gotten a few requests from people I know to build things for them. Since this started to happen more and more I have found that it is even more important to use materials and tools of high quality. I am a bit of a perfectionist and I could never sell something I was not completely happy and satisfied with. I have started to invest in both better materials and tools, the only thing I have had a problem finding is high quality abrasives. The ones I have tried earlier were not rough enough and did not last me very long. After some research I found a company that has over 90 years of experience in the business. It seems like their abrasives are of high quality so I ordered a couple of different abrasives to try them out. I have high hopes for them and I really look forward to try out all of the different abrasives when they come.

Hyra väderskydd i Göteborg

- Posted in Renovering by

Jag behöver hyra väderskydd i Göteborg

Jag ska lägga om fasaden på vårt hus i Göteborg i höst och behöver hyra ett väderskydd så jag har rätt förutsättningar för att kunna göra detta.

Eftersom hösten är i antågande kommer vi definitivt behöva en ställning med väderskydd då det både regnar och blåser under hösten. Det är viktigt att kunna arbeta i lä, både för att det blir trevligare att jobba samt att det är säkrare att jobba med ett väderskydd.

Jag är rätt händig och jag har en god vän som är hantverkare som ska hjälpa till. Med gemensamma krafter borde vi kunna klara av att fodra om huset tänker jag.

Jag har köpt röd träpanel vilket jag tror kommer att bli riktigt fint när det är klart. Vi kommer då ha ett rött trähus med svart tegel på taket.

Idag så har vi blå träpanel på huset. Det är över 10 år sedan vi målade om huset så färgen är lite matt och jag tycker inte heller att blått är en speciellt fin färg på huset längre. Vad man tycker är fint förändras över tid har jag upptäckt.

När man ska sätta upp ny fasad på huset så räcker det inte med en stege utan vi behöver riktiga ställningar så att man kan arbeta säkert och någorlunda effektivt.

Jag har hittat ett företag som hyr ut byggställningar och väderskydd i Göteborg som heter Scaffolding Projects. De har bland annat ställningar i aluminium vilket jag tror passar bra för då är det lätt att flytta runt allt eftersom arbetet med fasaden fortskrider.

Väderskydd i Göteborg

Fönster

- Posted in Hus och hem by

Fönster till vårt nya hus

Äntligen har vi köpt vårt drömhus!

Eller, vi har väl egentligen köpt vårt drömsemesterhus, om jag nu ska vara helt korrekt. Jag och min fru har köpt oss en klassisk skånelänga i hjärtat av Österlen.

Vi brukar besöka Österlen åtminstone ett par gånger per år och då bo på bed & breakfast ställen. Det är en smidig lösning men drömmen har alltid varit att äga ett eget hus på Österlen.

Nackdelen med en klassisk skånelänga är ju förstås att en sån byggnad inte är byggd med moderna lösningar och kräver en hel del underhåll.

Det första vi måste åtgärda är fönstren. De är i dagsläget väldigt slitna. Då fönster ska hindra regn och väta från att komma in i huset så är det prio på att få de gamla fönstren utbytta. Taket är som tur är i ganska bra skick, de förra ägarna bytte taket för 10 år sedan så det är förhoppningsvis åtminstone 10-15 år kvar till att man behöver börja fundera på att lägga nytt tak.

Det finns ju onekligen många företag som säljer fönster. Dock går många (de flesta bort) direkt för mig då jag inte vill ha billiga fönster, jag vill ha bra fönster. Med tanke på hur många företag det finns som priskrigar och säljer billiga fönster så måste det ju finnas en stor målgrupp som vill ha så billiga fönster som möjligt.

Med tanke på den typ av väder vi har i Sverige så tycker jag det verkar konstigt att man hellre vill ha billiga fönster än fönster av hög kvalité. Vi har mycket regn, vi har mycket kyla, vi har mycket snö och det tycker jag borde räcka som argument för att köpa fönster som står pall för ganska mycket yttre påfrestning.

Så vi kommer att köpa fönster av hög kvalité och inte de billigaste vi kan hitta. Vi ska definitivt ha fönster som är aluminiumbeklädda på utsidan och som har bra garantier och hög energieffektivitet.

Gamla hus, som vår skånelänga, är ju inte direkt byggda för att vara energieffektiva och där tror jag att fönstren är en viktig del för att hålla uppvärmningskostnaderna nere.

Efter att ha letat runt på internet så tror jag att vi kommer att köpa fönster från Ekstrands. De har även gratis besiktning och ett installerat & klart-koncept vilket är smidigt då det räcker att ha en kontakt istället för att behöva ringa runt till hantverkare efter att man har köpt fönstren. Det är speciellt viktigt för oss som inte bor på Österlen och vet vilka hantverkare som är bra och gör ett bra jobb.

Bild på fönster

Nya loungemöbler till altanen

- Posted in Ingen kategori by

Nya loungemöbler till altanen

I år blir det inga utlandsresor på semestern på grund av Corona.

Nu verkar det ju i och för sig som att Europa och andra delar av världen har börjat att öppna upp igen lagom till sommaren.

Vi vet ju inte än om sista vågen av viruset är över och då känns det sådär att resa utomlands så fort det går, bara för att man får resa utomlands betyder inte att man ska.

Blir det ett nytt utbrott när man är utomlands så finns ju risken att man inte kan ta sig hem igen om flyget blir inställt.

Så i år tror jag att det är bättre att vara hemma. Vädret har ju varit riktigt bra de senaste veckorna bra så förhoppningsvis får vi en varm och fin sommar här hemma istället.

På baksidan av huset har vi byggt en altan med grill, lite solsängar och en matplats under parasollet.

I år känner jag att det är dags att uppdatera vår altan med lite loungemöbler där man kan sitta ner och bara ta det lugnt.

Jag har funderat på vilka slags loungemöbler man ska ha. Man kan ju exempelvis köpa ett bord, några fåtöljer och en soffa. Det finns ju även loungesoffor som är både en soffa och en typ av säng som har ett tak över sig som man både kan sitta och ligga i. Fast jag tror att den typen av produkt mest lämpar sig för att ligga i, den verkar inte vara konstruerad för att använda som soffa egentligen.

Jag vill ha möbler som är bekväma och som ser bra och eftersom jag gillar trä så vill jag ha någon slags loungemöbler i rotting.

Jag har varit och tittat på Hillerstorp och deras produkter. De har många olika typer av loungemöbler och vår matgrupp som står på uteplatsen är därifrån så jag vet att de gör bra saker.

De har ju en serie av utemöbler som heter Dallas som jag tycker ser bra ut och är gjorda i konstrotting och jag gillar även färgen på möblerna vilket är ett plus.

Så får vi bara en varm och solig sommar så tror jag att vi kommer att spendera många sköna sommardagar på vår uteplats i år.

loungemöbler