Allt om hus och hem

Allt om hus och hem

Ekamant - Abrasives

- Posted in Hus och hem by

High quality abrasives

I love to build and create things, I enjoy building almost anything, it does not matter whether it is bigger items such as a bookshelf or smaller items like a picture frame. I find it really relaxing to work with my hands and to put all my focus on the thing I am creating. I have gotten pretty good at it so lately I have even gotten a few requests from people I know to build things for them. Since this started to happen more and more I have found that it is even more important to use materials and tools of high quality. I am a bit of a perfectionist and I could never sell something I was not completely happy and satisfied with. I have started to invest in both better materials and tools, the only thing I have had a problem finding is high quality abrasives. The ones I have tried earlier were not rough enough and did not last me very long. After some research I found a company that has over 90 years of experience in the business. It seems like their abrasives are of high quality so I ordered a couple of different abrasives to try them out. I have high hopes for them and I really look forward to try out all of the different abrasives when they come.

Hyra väderskydd i Göteborg

- Posted in Renovering by

Jag behöver hyra väderskydd i Göteborg

Jag ska lägga om fasaden på vårt hus i Göteborg i höst och behöver hyra ett väderskydd så jag har rätt förutsättningar för att kunna göra detta.

Eftersom hösten är i antågande kommer vi definitivt behöva en ställning med väderskydd då det både regnar och blåser under hösten. Det är viktigt att kunna arbeta i lä, både för att det blir trevligare att jobba samt att det är säkrare att jobba med ett väderskydd.

Jag är rätt händig och jag har en god vän som är hantverkare som ska hjälpa till. Med gemensamma krafter borde vi kunna klara av att fodra om huset tänker jag.

Jag har köpt röd träpanel vilket jag tror kommer att bli riktigt fint när det är klart. Vi kommer då ha ett rött trähus med svart tegel på taket.

Idag så har vi blå träpanel på huset. Det är över 10 år sedan vi målade om huset så färgen är lite matt och jag tycker inte heller att blått är en speciellt fin färg på huset längre. Vad man tycker är fint förändras över tid har jag upptäckt.

När man ska sätta upp ny fasad på huset så räcker det inte med en stege utan vi behöver riktiga ställningar så att man kan arbeta säkert och någorlunda effektivt.

Jag har hittat ett företag som hyr ut byggställningar och väderskydd i Göteborg som heter Scaffolding Projects. De har bland annat ställningar i aluminium vilket jag tror passar bra för då är det lätt att flytta runt allt eftersom arbetet med fasaden fortskrider.

Väderskydd i Göteborg